© Patrick Hattori

Dijlestad even mekka van amateurfilmers

Tijdens het weekend van 23 tot 25 mei is het Cultuurcentrum Mechelen helemaal in de ban van eenminuutfilms. De organisatoren hopen ook de jeugd aan te spreken.

Op zaterdag 23 mei kunnen liefhebbers in het CC vanaf 14u30 terecht voor een namiddag eenminuutfilms, gemaakt door de leden van verschillende clubs. De toegang is gratis. “Wij stellen ons gloednieuwe Filmfestival Mechelen voor dat wij eind september organiseren. Om de drempel zo laag mogelijk te houden, kwamen we uit bij eenminuutfilms. We leggen de lat technisch niet te hoog; Daarmee hopen wij de jonge generatie filmmaker aan te spreken, maar iedereen is welkom. ”, zegt Guido De Coninck van de Mechelse filmclub Mecina.

"Geen Hollywoodbugetten nodig"

“Je moet niet over Hollywoordbudgetten beschikken of over een oneindig grote crew om een goede film te maken. Met de nodige goesting en wat gevloek kom je al een heel eind”, lacht Guido. De club lanceert ook een Facebookpagina om het evenement te promoten. Na een eerste selecties worden de filmpjes op die pagina gedeeld. “Het wordt geen race om de meeste likes. De kwaliteit zal bepalen wie wint”, klinkt het. De organisatie hoopt alvast op een vakjury met bekende Vlamingen om de beste producties te bekronen.

Op zondag 24 en op maandag 25 mei vindt in het Cultuurcentrum trouwens het Filmfestival van de Vlaamse Amateurcineasten (VAC) plaats. De vereniging toont dan de beste ingezonden films: fictie op zondag en non-fictie op zaterdag, telkens vanaf 14u. “De films komen van cineasten uit heel Vlaanderen”, zegt Marc Huygelen van VAC.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio