© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Familie Costima bouwt kapel om tot event- en exporuimte

De Kapel van de Goede Herder in Muizen (Mechelen) heeft een nieuwe bestemming. In iets meer dan een jaar tijd heeft de familie Costima van de bekende audio- en videozaak ze omgebouwd tot een event- en exporuimte.

Sven Van Haezendonck

Meer dan tachtig jaar heeft de kapel op de Leuvensesteenweg dienst gedaan voor gelovigen uit Muizen, Hever (Boortmeerbeek) en Hofstade (Zemst). Nu zaterdag mag Tim Costima (34), een van de zonen, De Kapel als eerste inwijden. Bijna letterlijk, want hij viert er zijn huwelijk. Samen met zijn vader Herman (60), zijn broer Arno (27) en een heleboel andere familieleden werkt hij stevig door om wat nu nog een werf is om te vormen tot een stijlvolle ruimte. “Zonder reclame te maken, organiseren al drie paren uit de buurt hier hun trouwfeest”, zegt Herman Costima.

Glasraam blikvanger

De blikvanger in De Kapel, zoals de nieuwe event- en exporuimte wordt gedoopt, is een kleurrijk glasraam met multifunctionele sfeerverlichting in het hele gebouw. “Het prachtige glasraam is van de hand van de Mechelse kunstenaar Jean-Pierre Tuerlinckx. Wij hebben het in bruikleen gekregen van de provincie Antwerpen. Het is afkomstig van het gesloopte provinciehuis. In het nieuwe is er geen plek meer voor. Daardoor hangt het nu in het eerste gebouw op het grondgebied van de provincie, want de kapel staat op de grens met Vlaams-Brabant”, legt Tim uit.

Kunstenaars te gast

De eerste activiteit die toegankelijk is voor het grote publiek is een tentoonstelling van twee kunstenaars, George De Decker en Christine Vanoppen. Hun werk is vanaf zaterdag 30 mei gedurende drie weken elke donderdag, vrijdag en zaterdag te bekijken van 14 tot 18u, of na afspraak. “Het is onze bedoeling om een breed publiek aan te spreken”, zegt Herman nog.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio