An Vanalme volgt schepen De Swaene op

Foto: w&f

An Vanalme volgt schepen De Swaene op

Print
Stabroek - An Vanalme (NV-A) neemt het schepenmandaat van partijgenoot Jacques De Swaene over. Zij wordt vanaf 1 juni bevoegd voor Milieu, Mobiliteit en Lokale economie. Het Stabroeks bestuur telt nu voor de allereerste keer vier vrouwen. De gemiddelde leeftijd bedraagt 37 jaar.

An Vanalme is een nieuwkomer in de Stabroekse politiek. Tijdens de jongste gemeenteraadsverkiezingen werd ze voor NV-A niet alleen verkozen als gemeenteraadslid, maar ook als provincieraadslid.  

“Alhoewel mijn ouders nooit een politiek mandaat uitoefenden, werd er veel gepraat en nagedacht over politiek. De ideeën van de vroegere Volksunie leidden mij als bijna vanzelfsprekend naar NV-A.  Politiek is niet echt nieuw voor mij. Mijn partner, Thomas Meylaerts, is trouwens voorzitter van de plaatselijke afdeling en zetelt ook in de gemeenteraad. Nu ik schepen wordt, weet ik dat er heel wat extra werk op me afkomt. Maar ik word goed voorbereid en werken schrikt me niet af”, zegt An Vanalme. Het is dan ook niet te verbazen dat An Vanalme na haar studies rechtspraktijk besloot om als jobstudent rechten te gaan studeren en om zich daarna te specialiseren in fiscaliteit.

Lees het volledige artikel donderdag in Gazet van Antwerpen, editie Noord.

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio