Rik De Bie : supersupporter Kevin Pauwels

Print
Kalmthout - Rik De Bie is met zijn tweeëntachtig niet meer de jongste supporter van Kevin Pauwels, maar wel een van de trouwste. In zijn huis heeft hij een ruimte helemaal omgevormd tot een privémuseum over en voor de Kalmthoutse veldrijder.

Rik loodst ons mee naar de achterkant van zijn huis. Daar vinden we zijn sportief heiligdom : een privémuseum van en over Kevin Pauwels. Overwinningsbekers, petjes, truitjes, foto’s, medailles, vlaggen en valhelmen,  alles heeft hier zijn plaats. En achter elk attribuut steekt een verhaal of een mooie herinnering.  Wanneer Rik daarover vertelt, hoor je geen man van 82, maar een vitale supersupporter.

Zoals het een echter supporter past, krijgt Rik nooit genoeg van de koers. “Wanneer ik van de koers thuiskom, bekijk ik de opgenomen televisieuitzending.  Ik twijfel echter of ik volgend seizoen nog zo veel koersen ga doen. Soms moet de supportersbus drie of vier kilometer ver parkeren en dat wordt voor mij lastig. Het Belgisch kampioenschap in Erpe-Mere deed me geen deugd. Net als zoveel anderen bleef ik in de modder steken. De supporters hadden het bij momenten bijna moeilijker dan de renners.”

Lees het volledige artikel donderdag in Gazet van Antwerpen, editie Noord.

 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio