Parking Zandpoortvest maakt plaats voor Plug In

Foto: Marieke Mertens

Gratis festival met aandacht voor oren

Parking Zandpoortvest maakt plaats voor Plug In

Print
Mechelen - Nu vrijdag 22 mei moeten auto’s plaats maken voor festivalgangers, want dan strandt het gratis stadsfestival Plug In neer op de parking Zandpoortvest, tussen campus de Vest en de Ham van Thomas More Mechelen in.

Wat in 2010 begon als een eindwerk van Eline Gregoir, Stefan De Swert en Toon Wagemans in kader van de opleiding Communicatiemanagement aan de Katholieke Hogeschool Mechelen (nu Thomas More, red.), werd al snel een gevestigde waarde in het Mechelse festivalseizoen: met zo’n duizend aanwezigen op de eerste editie van Plug In Festival op de Vismarkt, werd de lat voor de volgende edities meteen hoog gelegd. Vijf jaar lang bleef het festival in hun handen (en kwam er versterking bij van Toons broer Sam), maar voor 2015 nam eventbureau Hexagon het graag van hen over.

“We werden er niet jonger op, dus gaven we de fakkel door aan nieuwe jonge enthousiastelingen. Zij werkten vorig jaar al mee achter de schermen en hebben er toen mee voor gezorgd dat het een onvergetelijke verjaardagseditie werd. De keuze voor opvolging was dus snel gemaakt”, zegt ex-organisator Sam Wagemans (26).

Concept blijft ongewijzigd

“Gehoorschade staat nog steeds centraal”, zegt Stef Winkeleer (19) van Hexagon. “We willen onze bezoekers ook dit jaar bewust maken dat lang blootgesteld worden aan luide muziek op festivals en fuiven op lange termijn zware gehoorschade met zich mee kan brengen.”

Ook de rest van het concept blijft hetzelfde: er wordt elektronische muziek geprogrammeerd, bier gaat over de toog aan democratische prijzen (3 bonnen voor 5 euro) en de toegang is gratis. “Wel proberen we dit jaar nóg meer in te zetten op de inkleding van het festival en de totaalbeleving van de bezoeker.”

Lees donderdag het hele artikel in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio