Man van slachtoffer ‘carnavalsmoord’ trekt bekentenissen in

Man van slachtoffer ‘carnavalsmoord’ trekt bekentenissen in

Print

In het onderzoek naar de dood van de 38-jarige vrouw uit Erpe-Mere die aangetroffen werd tijdens het carnaval in Aalst, heeft de echtgenoot van het slachtoffer zijn bekentenissen ingetrokken. Dat meldt de regionale zender TV Oost. Zijn advocaten Anthony Mallego en Jeroen D’Hondt geven geen commentaar en ook de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen kan de informatie niet bevestigen.

Het lichaam van Sofie D’Hondt werd op 17 februari gevonden in de De Vilanderstraat. Twee bezoekers van Aalst carnaval vonden het slachtoffer omstreeks 08.30 uur aan een garagebox en verwittigden de hulpdiensten. De partner van de vrouw werd verhoord als mogelijke verdachte, maar hij ontkende eerst elke betrokkenheid bij het overlijden en werd na verhoor door de onderzoeksrechter vrijgelaten. Na een nieuw verhoor eind maart legde de man wel bekentenissen af en werd hij aangehouden door de onderzoeksrechter.

De verdachte Fabrice A. heeft nu zijn verklaring gewijzigd. ‘De man gaf eerder toe dat hij de moord pleegde maar zegt nu dat hij de moord heeft bekend onder druk van de speurders. Die hadden zijn broer en zijn vader aan de tand gevoeld. Omdat Fabrice A. dat niet wilde zou hij door de knieën zijn gegaan. De man zegt nu dat hij D’Hondt wel dood aantrof, maar dat hij de moord niet zelf gepleegd heeft’, zegt TV Oost.

Nu in het nieuws