Schooldirectrice Sint-Ursulalyceum in Lier is Leraar van het Jaar

Mireille Van Craenenbroeck valt in de prijzen. Foto: BELGA

Schooldirectrice Sint-Ursulalyceum in Lier is Leraar van het Jaar

Print
Lier -

Mireille Van Craenenbroeck (45), directeur van het Sint-Ursulalyceum in Lier, kreeg woensdagmiddag in Brussel de titel ‘Leraar van het Jaar’, een bos bloemen en gelukwensen van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Het onderwijsblad Klasse zette in editie 2015 directeurs centraal. “Mireille is een motivator, een intelligent communicator en een leider met visie”, schrijft haar lerarenteam.

Na de edities van de voorbije jaren met laureaten uit het buitengewoon onderwijs, of titels voor specifieke groepen, zoals mannelijke of startende leraren, stonden nu directeurs in de kijker. De redactie ontving liefst 4.000 nominatieformulieren voor meer dan 900 directeurs.

De keuze viel uiteindelijk op Mireille Van Craenenbroeck (45) uit het Sint-Ursulalyceum in Lier. Ze is daar directeur sinds 2006. Daarvóór gaf ze er het vak scheikunde, en ze is ook oud-leerlinge van de school.

Gedeeld leiderschap

“Mireille ziet het volledige plaatje van de school en zet in op gedeeld leiderschap”, zo blijkt uit het nominatiedossier. “Het hele team krijgt verantwoordelijkheid, elk volgens zijn talent. Ook heeft ze leerlingen zo enthousiast gekregen om in werkgroepen mee te denken over het beleid van de school. Bovendien heeft ze erg veel oog voor het leren en het welbevinden van leraren en leerlingen.”

“Vandaag zetten we niet één, maar àlle directeurs in de kijker”, zei minister Crevits. “Ik zie bijzonder veel passie, engagement en oprechte bekommernis om hun school, hun schoolteam en de leerlingen. Zij zijn de stuwende kracht achter een goed schoolteam.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio