Vanderbiest officieel naar Cercle

Foto: BELGA

Vanderbiest officieel naar Cercle

Print

Fred Vanderbiest heeft nu ook officieel getekend als trainer van Cercle Brugge. De Brusselaar tekende een contract voor drie jaar en moet de Vereniging uit het moeras van tweede klasse halen. Hij volgt er Dennis van Wijk op.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De 37-jarige Vanderbiest kreeg eind april te horen dat KV Oostende na dit seizoen de samenwerking beëindigt. Hij was sinds februari 2011 trainer van de kustploeg. In 2013 leidde de Brusselaar de club naar eerste klasse. Met Chris Janssens neemt hij ook zijn assistent-trainer bij Oostende mee naar het Jan Breydelstadion.

Vorige week besliste de Vereniging niet door te gaan met Van Wijk. De Nederlander was sinds maart in dienst bij Cercle Brugge, waar hij Arnar Vidarsson opvolgde en een contract tot het eind van het seizoen tekende. Van Wijk moest de Bruggelingen in de hoogste afdeling proberen te houden, maar dat lukte niet want Cercle Brugge ging in Play-off III onderuit tegen Lierse en degradeerde rechtstreeks naar de Proximus League.

'Na het stopzetten van het contract van Dennis van Wijk heeft Cercle Brugge een nieuwe trainer aangesteld voor het komende seizoen. De keuze is gevallen op Frederik Vanderbiest. Met hem als T1 heeft Cercle Brugge er het volste vertrouwen in de juiste keuze te hebben gemaakt om een technische staf en een spelersgroep samen te stellen die onze plaats in eerste klasse op korte termijn herovert', klonk het in de mededeling van Groen-zwart.

'In navolging van de komst van Vanderbiest werd ook een nieuwe assistent-trainer aangesteld, Chris Janssens. Hij komt eveneens over van KV Oostende waar hij assistent was van Frederik Vanderbiest. Als speler en trainer is Vanderbiest steeds een voorbeeld geweest van gedrevenheid, inzet en bekwaamheid. Ook inzake ambitie zit hij op dezelfde golflengte als Cercle Brugge. Over mogelijke versterkingen en de samenstelling van de technische staf werd er reeds uitvoerig gesproken. Cercle Brugge en Frederik Vanderbiest streven ernaar om met een volledige kern te starten bij de aanvang van de trainingen. Begin volgende week zal er een persmoment plaatsvinden met de nieuwe trainer. De exacte datum en plaats worden later bekendgemaakt.'

Cercle heeft overigens nog een kans om in eerste klasse te blijven. Samen met Lierse gingen ze begin deze maand in beroep bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) tegen de beslissing van de Algemene Vergadering van de Pro League in de zaak-Moeskroen. Die Algemene Vergadering ging op 28 april niet in op het verzoek om Moeskroen-Péruwelz uit te sluiten als lid van de Pro League. De pleitdatum voor die zaak is vastgelegd op donderdag 18 juni (18u).

MEER VOETBALNIEUWS