Eerste Jbbeurs: 320 werkzoekenden met interesse voor ruim 100 jobs

Het organiserende team van het OCMW-Boom van deze eerste plugin jobbeurs. OCMW-voorzitter Christel De Coninck (achteraan links) was zeer tevreden met het resultaat. Foto: JB

Eerste Jbbeurs: 320 werkzoekenden met interesse voor ruim 100 jobs

Print
Boom / Schelle / Hemiksem / Rumst / Niel / Aartselaar / Willebroek - Plug in Jobs aan de stroom, de eerste jobbeurs in de Rupelstreek, was in alle opzichten een succes. Werkgevers en werkzoekenden, die met zo'n 320 kwamen opdagen, waren tevreden. Om 16 uur was de beurs afgelopen.

“Plug in Jobs aan de stroom”, een tewerkstellings-event onder de vorm van een jobbeurs met aanbod voor werkgevers en toekomstige werknemers, vond plaats in De Schorre. De organisatie is een samenwerking tussen de vijf Rupelgemeenten, Aartselaar, VDAB en Imsir. De beurs mikte voornamelijk op de kortgeschoolde werkzoekenden die massaal kwamen opdagen. "Er waren een zestigtal bedrijven die een concreet voorstel hadden voor gezamenlijk een honderdtal vacatures. In totaal waren er een 27-tal stands waar de werkzoekende actief en in direct contact kon solliciteren", legt Lize Van Dijck voor het OCMW-uit.

OCMW-voorzitter Christel De Conink spreekt klare taal. "De organisatie heeft veel werk en inspanningen gekost, maar is de moeite waard. Het is echt een succes. Ik ben trots op het bereikte resultaat en wens het organiserende team een dikke proficiat. Nu moet er een vervolgverhaal komen", zegt ze.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen – editie Zuid

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio