© Photo News

Ysaline Bonaventure strandt in kwalificaties Roland Garros

Ysaline Bonaventure (WTA-186) heeft zich woensdag niet kunnen plaatsen voor de tweede kwalificatieronde van Roland-Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen. Op het Parijse gravel moest de 20-jarige Belgische het onderspit delven tegen de Tunesische Ons Jabeur (WTA-128), de setstanden waren 6-3 en 6-2.

Bonaventure is hetzelfde lot beschoren als Arthur De Greef (ATP-265). Hij moest dinsdag al in zijn openingswedstrijd op het Parijse gravel buigen voor de Portugees Gastao Elias (ATP-155).

Maxime Authom (ATP-174) en Germain Gigounon (ATP-208) plaatsten zich dinsdag wel voor de tweede ronde. Authom rekende in een Belgisch onderonsje af met Niels Desein (ATP-160), Gigounon schakelde de Portugees Rui Machado (ATP-221) uit.

Zes Belgen staan rechtstreeks op de hoofdtabel. David Goffin (ATP-18), Steve Darcis (ATP-78) en Ruben Bemelmans (ATP-95) bij de mannen; Kirsten Flipkens (WTA-73), Yanina Wickmayer (WTA-79) en Alison Van Uytvanck (WTA-88) bij de vrouwen. Vrijdag kennen zij hun eerste tegenstander

Meer sportnieuws