'Meters en Peters' winnen Gouden Erepenning voor jongerenwerk

Foto: GvA

'Meters en Peters' winnen Gouden Erepenning voor jongerenwerk

Print
Meters en Peters vzw heeft een Gouden Erepenning 2014 gekregen van het Vlaams Parlement. De onderscheiding is een enorme opsteker voor de organisatie, die aan taalbevordering doet bij jonge nieuwkomers.

De Gouden Erepenning werd dit jaar uitgereikt aan vier organisaties die belangrijk zijn voor het vrijwilligerswerk in Vlaanderen in verschillende sectoren. Meters en Peters vzw kreeg de prijs namens de inburgeringsinitiatieven. Meters en Peters draagt door Nederlandse taalbevordering bij tot een betere integratie van jonge anderstalige nieuwkomers. Meters & Peters is actief sinds het voorjaar 2000 en kan een beroep doen op meer dan honderd vrijwilligers.

De bekendste activiteit van Meters en Peters vzw is de jaarlijkse Zomerschool Nederlands in juli en augustus. Een honderdtal kinderen krijgt dan gedurende zeven weken een taalbad, dat hen in staat stelt zich uit de slag te trekken in de basisschool.  De andere erepenningen gingen naar Chiro Brussel namens de jeugdbewegingen, de Nationale Boomgaardenstichting namens de sector leefmilieu, en het Centrum ter Preventie van Zelfdoding namens de zorgsector.

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio