Onderhoudswerken op E34 tussen Zoersel en Lille wisselen van kant

Print
Lille / Zoersel -

Op de E34 wordt in de nacht van vrijdag op zaterdag “van kant gewisseld” bij de structurele onderhoudswerkzaamheden die aan de gang zijn tussen Zoersel en Lille. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Vanaf zaterdag wordt in de richting van Nederland voortgewerkt aan het wegdek, en dat nog tot eind juni. De op- en afrit van Lille richting Nederland is die hele periode afgesloten.

Om de wissel mogelijk te maken, moeten vrijdagavond en -nacht de doorsteken door de middenberm aangepast worden en moet de signalisatie verplaatst worden. Er is dan tijdelijk in beide richtingen slechts één rijstrook beschikbaar, maar omdat de werken ‘s nachts plaatsvinden zou de hinder beperkt moeten blijven.

Vanaf zaterdag gaat de tweede fase van de werken in. De E34 blijft de hele tijd open, maar in beide richtingen moet het verkeer opnieuw over twee versmalde rijstroken op één zijde van de snelweg. Het verkeer richting Nederland wordt via een doorsteek in de middenberm naar de andere kant geloodst, net zoals dat tot nu toe in de andere richting het geval was.

De op- en afrit van Lille richting Antwerpen gaan zaterdag opnieuw open, terwijl die richting Nederland sluit. De omleidingsroute blijft dezelfde. Wie vanuit Antwerpen in Lille de snelweg wil verlaten moet doorrijden tot Beerse en dan lokaal omrijden via de N132, de N140 en de N153, wie vanuit Lille de snelweg op wil richting Nederland volgt diezelfde lokale omleiding in de andere richting.

AWV laat verder weten dat het wegdek richting Antwerpen zaterdag nog niet zijn definitieve bovenlaag krijgt. Die komt er pas tijdens de eindfase van de werken in beide richtingen.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio