Zestien mensen vermist na instorting appartementsgebouw

Print

Na de instorting van een appartementsgebouw in de stad Guiyang in het zuidwesten van China worden 16 bewoners vermist. Meer dan 100 redders waren met speurhonden en detectoren in de brokstukken op zoek naar de vermisten. Dat deelde het staatspersbureau Xinhua woensdag mee.

Van de 114 bekende bewoners van het gebouw was er met 16 geen contact. Maar de beltoon van de gsm’s van 15 vermisten werd op de plaats van het ongeval gehoord.

Twee panden van het appartementencomplex in het district Yunyan van de hoofdstad van de provincie Guizhou waren in de voormiddag door een grondverschuiving na zware regenval ingestort. Een baby van vier maanden kon uit het puin gered worden. Gebouwen in de buurt werden ontruimd.

Een bezorgde bewoonster miste haar schoondochter. ‘Ze woont op de negende verdieping’, zegt ze volgens Xinhua. ‘Ik heb haar gebeld, maar ik kan haar niet bereiken’. Een man die levend vanonder de brokstukken werd gehaald, zei dat hij gewekt werd door oorverdovend lawaai. Hij wilde uit het gebouw weglopen, maar werd dan door vallende brokstukken geraakt.

Nu in het nieuws