Drie kinderen en twee vrouwen sterven in Irak bij vlucht uit Ramadi

Foto: AP

Drie kinderen en twee vrouwen sterven in Irak bij vlucht uit Ramadi

Print

Drie kinderen en twee vrouwen zijn op hun vlucht uit de West-Iraakse stad Ramadi gestorven, omdat ze een door het leger afgesloten brug richting Bagdad niet mochten oversteken.

Ooggetuigen zeggen dat de slachtoffers door de hitte en het niet krijgen van medische behandeling zijn omgekomen. Volgens VN-cijfers zijn ongeveer 40.000 mensen voor de terreurorganisatie Islamitische Staat (ISIS) uit Ramadi gevlucht.

Aan de brug over de Eufraat ten westen van Bagdad zitten volgens de provincieraad van al-Anbar sinds vrijdag enkele duizenden vluchtelingen vast. Het leger heeft de brug gesloten omdat het vreest dat samen met de vluchtelingen heimelijk IS-strijders de hoofdstad binnenglippen.

Vluchtelingen zeggen dat ze al dagen op de grond moeten overnachten. Enkelen betichten officieren ervan hen geslagen en uitgescholden te hebben voor terroristen. De regering had dinsdag verklaard dat ze de brug voor de vluchtelingen zou openen. IS heeft sinds het weekeinde de provinciehoofdstad Ramadi volledig in handen.

Nu in het nieuws