Gerecht pakt snelwegoplichter op

Het gerecht heeft een oplichter uit Genk opgepakt, die al jaren Belgen in het buitenland geld aftroggelde. Dat meldt het VTM-magazine Farouk. Hij sprak ze aan op parkeerterreinen langs de snelweg, zei dat hij bestolen was en geld nodig had om thuis te geraken. Wie hem geld leende, zag daar geen cent van terug. Het gerecht vraagt alle mensen die door hem zijn opgelicht om zich te melden.

Rita Holemans en haar man kwamen de man vorige zomer tegen: 'We hadden de vakantie doorgebracht aan de Loire en we stopten om een koffietje te drinken. Plots hoorden we iemand zeggen: ik zoek iemand die Nederlands praat.' De oplichter vertelt hen dat hij vrachtwagenbestuurder is en dat hij overvallen is. Hij heeft geen geld meer om thuis te geraken. 'Hij had geen diesel meer. Hij stond daar heel hulpeloos, op zijn teenslippers, met zijn shortje aan en een Marcelleke. We hadden er eigenlijk een beetje medelijden mee. Dus wij dachten: ja, we gaan die mens maar helpen.' Rita en haar man lenen hem 500 euro, maar daar zien ze nooit een cent van terug.

Andere slachtoffers

Er hebben al 64 mensen een klacht ingediend tegen de man. Het parket van Tongeren bundelt die klachten nu. 'Elke individuele klacht is misschien niet zwaarwichtig genoeg, maar wanneer we alle klachten bundelen, gaat het toch om een aanzienlijk aandeel', vertelt parketwoordvoerder Dominique Renotte aan Faroek. Het parket roept ook andere slachtoffers op om zich te melden.

Vastgoed

Jobs in de regio