Texaanse Belg brouwt Kempens bier

Foto: rr

Texaanse Belg brouwt Kempens bier

Print
Geel - De Lakewood Brewing Company in het Amerikaanse Texas bracht zopas Saint Dymphna op de markt, een ‘Belgian-style tripel’. Dat mag niet verwonderen, want de brouwer Wim Bens heeft Geelse wortels.

Het is geen toeval dat de Lakewood Brewing Company (LBC) vrijdag 15 mei als lanceringsdatum van Saint Dymphna uitkoos. Dat is de naamdag van de Heilige Dimpna, en bovendien de patroonheilige van Geel. En laat daar nu net de wieg van de Texaanse brouwer Wim Bens staan.

“Eigenlijk woonde ik als kind in Oost-Vlaanderen, maar ik ben met mijn ouders voor hun werk naar Amerika verhuisd toen ik zeven jaar was”, vertelt Wim Bens. “Maar mijn grootmoeder, ons Moeke, woonde pal achter de Sint-Dimpnakapel in Geel-Zammel. Toen we in Amerika woonden, bezochten we nog elke zomervakantie ons moeke.” 

Saint Dymphna is een Belgisch tripelbier met een alcoholgehalte van 8,5%, gemaakt met lindebloesem. Popelt u nu net als wij ook om die Saint Dymphna te kunnen proeven? De Texaanse Belg moet ons teleurstellen. “Jammer genoeg is de vraag naar onze bieren hier op de lokale markt zo groot dat we die maar amper bij kunnen houden."

Lees meer in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen - editie Kempen

www.lakewoodbrewing.com

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio