Lewis Hamilton tekent nieuw contract bij Mercedes

Foto: Photo News

Lewis Hamilton tekent nieuw contract bij Mercedes

Print
Wereldkampioen Lewis Hamilton heeft zijn contract bij Mercedes met drie jaar verlengd tot 2018. Dat maakte de Duitse Formule 1-renstal woensdag bekend via zijn website. 'Mercedes is mijn thuis', zegt de 30-jarige Brit.

'Ik ben ontzettend gelukkig dat ik hier nog drie jaar kan blijven. Iedereen is hier gepassioneerd en heeft veel honger om te winnen', verklaart Hamilton zijn contractverlenging. 'De bolide waarin ik nu rijd, is de beste waarmee ik ooit gereden heb. Het is zeer leuk om elk weekend de limieten op te zoeken en te vechten voor de overwinning.'

De regerende wereldkampioen F1 verliet McLaren in 2013 en tekende bij Mercedes als opvolger van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. Sindsdien behaalde Hamilton een wereldtitel (2014), 15 overwinningen en 26 podiumplaatsen.

Dit seizoen schreef hij al drie races op zijn naam. Na vijf manches staat hij met 111 punten op kop in de WK-stand. Zijn ploeggenoot Nico Rosberg, die zijn contract bij de 'Zilverpijlen' al vorige zomer verlengde, staat tweede op 20 punten.

De zesde WK-manche van het seizoen staat op 24 mei op het programma. Dan wordt op het bekende stratencircuit de Grote Prijs van Monaco gereden.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Meer sportnieuws