Joost Maegerman nieuwe intendant van deFilharmonie

Joost Maegerman nieuwe intendant van deFilharmonie

Print

De 36-jarige Antwerpenaar Joost Maegerman wordt de nieuwe intendant van het bekende Antwerpse symfonieorkest deFilharmonie. Dat heeft de raad van bestuur beslist, zo laat deFilharmonie woensdag weten in een persbericht.

Maegerman is momenteel nog actief bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, als contrabassist maar ook als voorzitter van de ondernemingsraad. Hij volgt bij deFilharmonie Hans Verbugt op, die er begin dit jaar na ruim vijf jaar mee ophield.

Maegerman studeerde contrabas aan het conservatorium van Antwerpen, Genève en Zürich en ging vervolgens aan het werk bij achtereenvolgens de Opéra de Rouen, Brussels Philharmonic en Holland Symfonia in Amsterdam. Sinds 2008 was hij in dienst bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Wanneer Maegerman zijn functie bij deFilharmonie opneemt, is nog niet bekend, maar het bestuur is alvast erg opgetogen over zijn komst. ‘Met de aanstelling van Joost Maegerman kiest deFilharmonie resoluut voor de toekomst’, zegt Hugo Van Geet, voorzitter van de raad van bestuur. ‘De expertise die hij opdeed in zijn functies als orkestlid en als voorzitter van de ondernemingsraad, maken van hem de geknipte figuur om het orkest in deze boeiende en uitdagende tijden te leiden. We kijken er naar uit om samen met hem de verhuizing naar de nieuwe Elisabethzaal voor te bereiden.’

Nu in het nieuws