Ook klasgenootje van overleden meisje test positief op tbc

Foto: Google Street View

Ook klasgenootje van overleden meisje test positief op tbc

Print

Nog een leerling van het Sint-Paulusinstituut in Herzele heeft positief getest op tuberculose (tbc). Gisteren overleed een 14-jarige leerlinge aan de gevolgen van tbc. Bij twee andere klasgenoten was de uitslag van test twijfelachtig, acht anderen testten negatief. Dat meldde het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid op een persconferentie in het gemeentehuis van Herzele woensdagochtend.

“Bij de klasgenoten van het meisje uit het derde middelbaar werd gisteren een huidtuberculinetest gedaan”, zegt Ria Vandenreyt van Agentschap Zorg en Gezondheid. Daaruit bleek dat nog één leerlinge de bacterie had, ook bij twee andere leerlingen waren er sporen van een reactie te vinden, de acht andere leerlingen uit de klas testten negatief.

“Als een test positief is, dan betekent dat nog niet dat die persoon ziek is, maar dan wordt die doorgestuurd voor een preventieve behandeling. Er zal een longfoto genomen worden bij de drie, en ze krijgen tuberculotica”, verduidelijkt het Agentschap.

“De leerlingen zijn misschien besmet, maar niet besmettelijk”, benadrukte de directeur van de school ook. “We zullen nu verdere testen doen op school. Niet bij iedereen, maar bij leerlingen die af en toe in contact kwamen met Liana. We onderzoeken nog hoe ruim die kring wordt.”

Ook bij de familie van het meisje werden testen afgenomen, maar daarover werd niet gecommuniceerd. Het meisje heeft nog een zus die in het vijfde middelbaar van Sint-Paulus zit.

Nu in het nieuws