Deze wifi-toren beschermt je tegen huidkanker

Foto: *

Vakantie

Deze wifi-toren beschermt je tegen huidkanker

Print
Wie op het strand zijn huid wil beschermen, doet er goed aan om af en toe even uit de zon te gaan. De Vlaming Ward Van Ooteghem ontwikkelde daarvoor een wifi-zone die alleen toegankelijk is in de schaduw. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Op de uren dat de zon het felst schijnt, is insmeren met een hoge factor niet altijd genoeg om je te beschermen tegen zonnebrand of erger. Om zonnekloppers te motiveren om af en toe de schaduw op te zoeken, ontwikkelden Van Ooteghem en zijn bedrijf In Any Event een manier om een gratis wifi-spot alleen in de schaduw toegankelijk te maken. Hij werd daarvoor gecontacteerd door het publiciteitsagentschap Happiness Brussels, die de vraag kreeg van de Peruviaanse liga tegen kanker.

De schaduw komt van acht meter hoge torens, met daarop een wifi-antenne die het signaal enkel naar de zone in de schaduw stuurt. Om te kunnen inloggen op het gratis wifi-netwerk, moet je je aanmelden via een website die informatie bevat over de gevaren van te veel en te felle zon. De torens werden getest op het strand van Lima in Peru en bleken daar goed te werken. Ook vanuit de Belgische kust is er ondertussen interesse en ook Australië, Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten, Malta en Italië staan op het programma. 'We gaan dit concept nu verder uitwerken en verfijnen tot een compact systeem dat de hele wereld kan rondreizen. De bedoeling is dat het wereldwijd kan ingezet worden in de strijd tegen huidkanker', zegt Van Ooteghem in Het Laatste Nieuws.

 

 

NIET TE MISSEN