© Shutterstock

© *

© *

© *

© *

1/5

De leukste activiteiten aan de Belgische kust

Met het mooie weer dat op komst lijkt, hoef je de komende tijd helemaal geen verre bestemmingen in te plannen om een leuke tijd te beleven. De agenda's van de Belgische kustgemeentes staan immers bol van de activiteiten. Wij zochten er de leukste evenementen van midden mei tot september uit.

De leukste activiteiten in mei:

 • 18/05 - 31/05: Tijdens Oostende voor Anker gooien 160 schepen hun ankers uit in en rond de havenzone van Oostende. Bezoekers kunnen wegdromen over - of soms zelfs meevaren met - een ongeziene variatie aan vaartuigen van de kleinste zeilbootjes tot majestatische driemasters.
 • 23/05 - 25/05: In België houden we dan wel meer van voetbal, veldrijden en wielrennen, maar een professioneel partijtje beachpolo is voor elke sportieveling best een aanrader. Op het strand van Knokke-Heist strijden volgend weekend acht professionele teams voor de overwinning tijdens de Scapa Beach Polo.

Foto: Oostende voor Anker

De leukste activiteiten in juni:

 • 13/06: Gin was nog nooit zo populair als nu. De populariteit van deze geestrijke drank vormde ongetwijfeld de inspiratiebron voor het culinair evenement GIN+KOK in Blankenberge. Bezoekers kunnen er naar hartelust genieten van gintastings, live cookingsessies en ambachtelijke lekkernijen.
 • 17/06 - 31/08: Ben je een grote Disneyfan? Bezoek dan zeker het Internationaal Zandsculpturenfestival op het Groot Strand van Oostende, dat dit jaar in het teken staat van de populaire tekenfilm Frozen.
 • 21/06 - 21/09: Kunstliefhebbers kunnen tijdens de zomermaanden genieten van kunst in het unieke kader van de kust dankzij Beaufort aan de Kust. Tussen de drie hoofdlocaties, het Zwin Natuurcentrum aan de Oostkust, het provinciedomein Raversyde in het midden en het bezoekerscentrum De Nachtegaal met de omringende Oosthoekduinen aan de Westkust, zal in elk van de tien kustgemeentes een kunstwerk te bewonderen zijn.
 • 27/06 - 28/06: De Garnaalfeesten in Oostduinkerke vormen een ode aan de zee en de garnaal met centraal de garnaalvissers te paard. Tijdens het laatste weekend van juni maken bezoekers kennis met de traditionele visvangst en oude ambachten die zo typerend zijn voor de streek.

Foto: Beaufort aan de Kust

De leukste activiteiten in juli:

 • 02/07 - 22/08 - Midweek Music zorgt iedere woensdagavond in De Haan en donderdagavond in Wenduine voor pretentieloze concerten op de zeedijk, in het park of op het marktplein. Alle genres komen er aan bod, van jazz tot evergreens, covers, pop, folk, klassiek, ballet en folklore.
 • 04/07 - 05/07 - In het kader van de herdenking ‘100 jaar Wereldoorlog I’ presenteert Koksijde de tweede editie van Fly In Koksijde. De militaire basis van Koksijde wordt opnieuw het decor voor dit evenement rond luchtvaart en Wereldoorlog I met een static show, luchtdopen, Living History, stijlvolle oldtimers, animatie voor het hele gezin, demo met drones ... .
 • 05/07 - 02/09: Superhelden spotten, dat doe je op het strand van Knokke-Heist tijdens het jaarlijkse Cartoonfestival. Dit jaar werpt het festival immers een blik op het wonderlijke universum van Superhelden doorheen de eeuwen en over de grenzen heen.
 • 05/07: Een culinair topevenement dat de beste bartenders, de beste (inter)nationale chefs, brouwers en gastronomische ambachtslieden samen brengt, dat moet de tweede editie van de Flemish Food Bash in Oostduinkerke zijn. Talrijke DJ's zorgen bovenop al het lekkers voor een uitdagend en ondeugend schouwspel dat tot in de late uurtjes zal doorgaan.
 • 11/07 - 12/07: Dansen op de ritmische deuntjes van dancemuziek, dat kan op Ostend Beach. Het tweedaagse festival vindt plaats op het Klein Strand van Oostende, een prachtige setting waar je met je voetjes in het water kan meedeunen op de muziek.

Foto: Fly In Koksijde

De leukste activiteiten in de augustus:

 • 08/08 - 09/08: Liefhebbers van elektronische muziek kunnen zich op het strand van Zeebrugge naar hartelust uitleven op het modieuze festival We Can Dance. Dat is naast een muziekevenement immers ook the place to be voor mannen en vrouwen die zich graag stijlvol verkleden.
 • 30/07 - 08/08: Tijdens het tiendaagse theaterfestival Theater Aan Zee kunnen cultuurliefhebbers in Oostende terecht voor allerhande culturele activiteiten, zoals muziekoptredens, filmvertoningen, theatervoorstellingen ... op diverse locaties in de Oostendse binnenstad.
 • 19/08 - 27/08: Een kustvakantie zonder vuurwerk is voor velen géén geslaagde kustvakantie. En alhoewel zowat elke kustgemeente quasi wekelijks vuurwerksessies inplant, is het Internationaal Vuurwerkfestival in Knokke toch wel een echte aanrader voor wie houdt van een spetterend spektakel.

Foto: We Can Dance

NIET TE MISSEN