Politie zoekt minstens vijf graffitispuiters

Ook op het gebouw van de CM in de Korte Begijnenstraat lieten graffitivandalen een boodschap achter. Foto: BERT DE DEKEN

Politie zoekt minstens vijf graffitispuiters

Print
Turnhout -

De graffiti die dit weekend in het stadsbeeld opdoken, blijven beroeren. De politie maakt er een prioriteit van om de daders te vatten en hen de rekening te presenteren.

Vooral in de omgeving van het Begijnhof waren het voorbije weekend graffitispuiters aan het werk. Ze besmeurden diverse gevels, ook van privéwoningen, met antifascistische slogans, maar ook met uitlatingen als ‘too clean’ op een recent geschilderde gevel.

“We hebben alweer enkele weken met graffitivandalen af te rekenen”, weet burgemeester Eric Vos (TIM). “Een graffitispuiter met de handtekening ‘rook’ is in de hele stad actief. De politie heeft zijn tag al op een twintigtal plaatsen vastgesteld. Maar de mensen die het voorbije weekend actief waren, zijn anderen. Onze agenten maken een inventaris op van alle schadegevallen. Dinsdagmiddag waren er al negen meldingen. Op basis van de tags, de signatuur van de verschillende graffitispuiters, durven we te veronderstellen dat het om vijf verschillende daders gaat, elk met hun eigen handtekening.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio