Politie arresteert twee verdachten voor huis van directeur Charlie Hebdo

Foto: Photo News

Politie arresteert twee verdachten voor huis van directeur Charlie Hebdo

Print

In Parijs heeft de politie twee mannen gearresteerd voor het huis van Riss, de publicatiedirecteur van Charlie Hebdo. De verdachten waren foto’s aan het maken van het pand. Naar verluidt hebben ze de feiten ontkend.

De feiten dateren van vorige week, maar de politie heeft de zaak in alle discretie behandeld. Op 12 mei in de late voormiddag had de politie een man van rond de dertig jaar opgemerkt die rondzwierf aan het huis van Laurent Sourrisseau, bekend als Riss, de directeur van Charlie Hebdo.

Volgens verschillende getuigen had dezelfde onbekende man eerder met zijn smartphone foto’s gemaakt van de ingang van het gebouw. De volgende dag zagen de politieagenten een gelijkaardige scène voor het huis. Opnieuw kwam een dertigjarige man met een scooter aan bij het gebouw en nam daar enkele foto’s van de ingang.

Verdachten

De twee mannen werden daarom door de politie aangehouden. Hoewel een van hen banden heeft met een radicale islamitische beweging, werden de twee mannen, nadat ze het hele voorval omschreven als ‘louter toeval’, weer vrijgelaten.

Nu in het nieuws