Op kroegentocht in Borgerhout

De Borgerhoutse cafés nemen het zondag tegen elkaar op voor de wisselbeker John Massis. Ambrosio Maldonado van het Eco-café probeert alvast de tegenstand te intimideren.  Foto: Patrick De Roo

Op kroegentocht in Borgerhout

Print
Borgerhout - Dat Borgerhout leeft, weten we al langer. Om het karakter van ‘het leukste dorp in de stad’ nog wat kracht bij te zetten, willen de plaatselijke cafébazen u ook nog eens doen bougeren. En dan nog het liefst van de ene kroeg naar de andere.

Borgerhout Bougeert, nu zondag,  is ondertussen aan zijn derde editie toe. Het sympathieke evenement wordt ook dit jaar weer georganiseerd door de uitbaters van het Eco-café, Café De Kroon, Bar Leon, Café Mombasa, Mokkakapot en Plaza Real. “Eigenlijk is het een soort veredelde kroegentocht, om de mensen van het ene café naar het andere te gidsen”, lacht Bert Vanlommel van Bar Leon. 

Een rondreis door Borgerhout dus, voorzien van het nodige bier, een hoop livemuziek en zelfs een heus volksspelentornooi. “Vorige jaren hielden we al een voetbal- en basketbaltornooi, deze keer organiseren we de wisselbeker John Massis”, legt Bert uit. De beker, vernoemd naar de Gentse krachtpatser die al eens graag een trein vooruit trok met zijn gebit, wordt uitgereikt aan de winnende ploeg van een aantal fysieke proeven.

Om 12u begint het feest op het Krugerplein, daarna volgt u best gewoon de massa.

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio