Luikenaar doodt partner en berooft zich van het leven

Print

Een 68-jarige Luikenaar heeft dinsdagavond zijn 34-jarige partner gedood in de Kennedytoren, in het centrum van de stad. Vervolgens pleegde de man zelfmoord, is woensdag vernomen bij gerechtelijke bronnen. De vrouw zou zelf aangegeven hebben dat ze niet verder wilde met haar leven.


In een brief aan kennissen had de gepensioneerde agent geschreven dat hij er genoeg van had en zichzelf wilde van kant maken. Ook zou zijn vriendin wilde uit het leven stappen, al heeft de man geprobeerd om haar op andere gedachten te brengen. 

De wanhoopsdaden gebeurden op afzonderlijke plaatsen en tijdstippen. Het lichaam van de 34-jarige agente werd in een auto in een garage aangetroffen, het lichaam van de 68-jarige werd in zijn flat op de vijfde verdieping gevonden.

Wel blijkt uit het ballistisch rapport dat hetzelfde wapen, een niet officieel geregistreerde 357 magnum, is gebruikt bij de beide wanhoopsdaden. Het parket sluit niet uit dat de vrouw eerst de hand aan zichzelf sloeg, waarna de man zichzelf doodde in het appartement. Onderzoek van munitiesporen moet daarover uitsluitsel geven.

Ook de thesis van een moord gevolgd door een zelfmoord wordt niet uitgesloten. Verschillende getuigen bevestigen dat de twee personen sinds verschillende maanden een koppel vormden, ook al woonden ze op verschillende adressen. Het parket zal ook een persoonlijkheidsonderzoek naar het koppel voeren.
 

Wie met vragen zit over zelfdoding kan telefonisch terecht bij Tele-Onthaal en de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website http://www.zelfmoord1813.be.

Nu in het nieuws