Antwerpen fietst in buik van peloton

Archiefbeeld. Foto: SVDE

Antwerpen fietst in buik van peloton

Antwerpen -

In de helft van de European Cycling Challenge 2015 staat Antwerpen op de 18de plaats. De deelnemende Antwerpenaars fietsten al 14.105 kilometer bij elkaar. Op de eerste plek staat Gdansk met 226.184 kilometer.

Nog tot en met 31 mei wedijvert een veertigtal Europese steden met elkaar om het hoogste aantal gefietste kilometers in de European Cycling Challenge. Daarbij wordt beroep gedaan op de fietsende inwoners. Zij houden via de applicatie Cycling365 op hun smartphone de afgelegde afstanden bij. De steden krijgen zo een beeld van het fietsgedrag en -routes.

In de periode tussen 1 mei en 14 mei werden 3100 verplaatsingen geregistreerd in Antwerpen. De gemiddelde afstand schommelt rond de 4,5 kilometer. Een kwart van deze afstanden wordt afgelegd buiten de stad. Ongeveer 500 mensen nemen in Antwerpen deel aan dit project, onder wie 205 vrouwen.

Opmerkelijk in het tussentijdse klassement is dat de ereplaatsen momenteel worden ingenomen door drie Poolse steden: Gdansk, Wroclaw en Warschau. Dit zijn ook de steden met de meeste deelnemers. Wie Antwerpen mee naar de kop van het Europese peloton wil fietsen, kan de app nog steeds downloaden.

www.cyclingchallenge.eu/be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio