© Shutterstock

Ontvangen New Yorkse echtgenotes een bonus voor huishoudelijke taken?

De Amerikaanse antropologe Wednesday Martin publiceerde in de New York Times een artikel over zogenaamde bonussen die thuisblijvende moeders in New York zouden ontvangen van hun rijke mannen in ruil voor hun huishoudelijke taken. Of deze bonus voor voorbeeldige echtgenotes echt bestaat, is echter niet helemaal duidelijk.

VVA

De Amerikaanse antropologe Wednesday Martin observeerde gedurende bijna zes jaar het leven van honderd hooggediplomeerde New Yorkse vrouwen, die zich bewust voltijds met het moederschap en het huishouden bezighouden. Volgens haar ontvangen de vrouwen een bonus van hun rijke echtgenoten uit de bankierswereld in ruil voor hun prestaties als voorbeeldige echtgenote en moeder.

In het artikel omschrijft Wednesday Martin de bonussen als volgt: 'Een echtgenotebonus wordt niet enkel toegekend op basis van de inkomsten van hun echtgenoot, maar ook op basis van haar persoonlijke resultaten. Zo worden de vrouwen beoordeeld op hun kwaliteiten als huisvrouw én moeder, onder meer of ze het huishoudbudget goed gemanaged hebben en of ze er al dan niet in geslaagd zijn om de kinderen in de juiste school ingeschreven te krijgen.'

In een reactie op dit opiniestuk in de Amerikaanse krant The New York Times liet The Washington Post vervolgens een aantal echtscheidingsadvocaten aan het woord, die maar al te vaak met rijke bankiersgezinnen in contact komen. Zij hoorden nooit eerder over de zogenaamde echtgenotenbonussen. Al bevestigen ze wel dat de Wall Street vrouwen kunnen beschikken over goedgevulde bankrekeningen voor hun dagelijkse uitgaven. Of je het nu als een bonus omschrijft of niet, maakt dus helemaal niet zoveel uit.

MEER OVER Gezin