© BELGA

“22-urenweek voor iedereen in middelbaar”

De topman van het katholiek onderwijs wil dat alle leerkrachten in zijn net 22 uur per week lesgeven. In de tweede en derde graad komt dat neer op 1 of 2 uur extra, zo staat woensdag in Het Laatste Nieuws, De Morgen en De Tijd. Door leerkrachten meer uren te laten werken, komt er geld vrij voor andere zaken zoals begeleiding voor nieuwe leerkrachten.

gjs

In de eerste graad secundair staan leerkrachten nu al 22 uur per week voor de klas. In de tweede graad is dat 21 uur en in de derde graad slechts 20 uur. Lieven Boeve -sinds september vorig jaar topman van de katholieke onderwijskoepel- pleit er in de kranten voor om de masters in de hogere graden even lang te laten werken als de regenten in de eerste graad. 'De teller moet gelijkgezet worden voor iedereen. Ook voor de praktijkleerkrachten die nu 29 uur lesgeven. Vroeger luidde het argument altijd dat zij geen voorbereidingen moeten maken, maar een goede stagebegeleiding vergt óók zijn tijd. We willen een gelijkschakeling zoals die er kwam voor arbeiders en bedienden.'

Daarnaast kondigt hij ook een herorganisatie van de katholieke onderwijskoepel aan, die tegen eind juni een nieuwe naam zal krijgen. Hij pleit ook voor dialoog met andere levensbeschouwingen.

Nu in het nieuws