© Isopix

Burgemeester bezorgd over veiligheid op A12

Recent werden de flitspalen in de provincie gedurende drie weken uitgeschakeld omdat te weinig personeel de vele overtredingen kon verwerken. De Aartselaarse burgemeester en Vlaams Volksvertegenwoordiger Sophie De Wit (N-VA) vroeg daarom nu de cijfers in verband met verkeersovertredingen aan verkeerslichten op bij minister van binnenlandse zaken Jan Jambon (N-VA).

Jef Wijckmans

“Uit de cijfers blijkt dat steeds meer automobilisten de verkeersregels in onze provincie aan hun laars lappen en de verkeersveiligheid drastisch in het gevaar brengen” , concludeert De Wit. “Het aantal overtredingen ligt maar liefst 82% hoger dan in 2010. Met 33.901 overtredingen in de maanden januari en februari van dit jaar, belooft dit jaar zeker niet onder te doen voor 2014.”

“Deze cijfers zijn zonder meer verontrustend”, vindt Sophie De Wit. “Steeds meer automobilisten brengen niet alleen zichzelf maar ook anderen in gevaar. Het aantal verkeersdoden in Vlaanderen lag vorig jaar rond de 400. Zo’n 30% van de doden komt door overdreven snelheid. Hier is dus dringend een mentaliteitswijziging nodig.

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio