Loïc Nottet: ‘Vanavond waren we Belgen, verenigd’

Print

Na zijn selectie voor de finale van het Eurovisiesongfestival 2015 zaterdag in Wenen heeft de Belgische kandidaat Loïc Nottet gezegd dat België dinsdag “verenigd” was, zo staat op de website van de liedjeswedstrijd te lezen.

België werd pas als laatste aangekondigd van de tien overlevenden van de eerste halve finale. Na de opening van de negende enveloppe dacht hij naar eigen zeggen dat “het voorbij was”. Op de vraag wat er door zijn hoofd ging vooraleer de bevestiging van zijn selectie er kwam zei hij “uiteraard zenuwachtig” te zijn geweest want de eerste halve finale was “een stevige wedstrijd”.

Op de persconferentie achteraf voegde de zanger eraan toe meer stress te voelen bij het beantwoorden van de vragen dan toen hij op het podium stond. Op de vraag hoe de jongste generatie Belgen bruggen kan bouwen om de eenheid van het land een nieuwe “boost” te geven zei Nottet van het Songfestival te houden “omdat je naar je hart en muziek moet luisteren. Vanavond waren we Belgen en waren we verenigd. Ik was trots dat heel België achter mij stond. Dank u België, dank u Europa.”

Nottet zal zaterdag zijn liedje ’Rhytmm Inside’ in de eerste helft van de finale vertolken, waar hij dinsdag reeds als derde het podium op moest.

Nu in het nieuws