NBA. Golden State op voorsprong ondanks nerveus begin

Foto: AFP

NBA. Golden State op voorsprong ondanks nerveus begin

Print

Golden State heeft dinsdag in Oakland het eerste duel in de finale van de Western Conference - de halve finale van de play-offs - in de NBA gewonnen. De Warriors haalden het in de eigen Oracle Arena met 110-106 van de Houston Rockets en brengen de stand in de serie op 1-0. Wie vier duels wint, heeft zijn ticket voor de grote NBA-finale beet.

De Warriors stonden voor het eerst sinds 1976 in de Conference Finals en begonnen niet zo best aan Game 1. Op een gegeven moment in de eerste helft keken ze tegen een achterstand van zestien punten aan, maar na een knappe remonte werd het tweede kwart afgesloten met een 58-55 voorsprong. Na de pauze bleef het een gelijkopgaande partij, uiteindelijk won Golden State met vier punten verschil.

Meest in het oog springende speler was voor de zoveelste keer Stephen Curry, de meest waardevolle speler (MVP) van de reguliere competitie. Hij maakte 34 punten voor de Warriors, plukte zes rebounds en gaf vijf assists. Bij de Rockets was James Harden, die na Curry als tweede eindigde in de MVP-verkiezing, de grote man. Hij lukte 28 punten en was ook nog goed voor elf rebounds en negen assists. Duel twee wordt donderdag opnieuw in Oakland gespeeld, daarna verhuist de serie voor twee wedstrijden naar Houston.

In de finale van de Eastern Conference staan de Atlanta Hawks en de Cleveland Cavaliers woensdag voor hun eerste duel. Atlanta speelt eerst thuis.

Uitslag van dinsdag:

WESTERN CONFERENCE

Golden State - Houston 110-106

(Golden State leidt met 1-0)

Programma van woensdag:

WESTERN CONFERENCE

Atlanta - Cleveland

(Het staat nog 0-0)

Meer sportnieuws