E19 in Loenhout wordt kort voor ochtendspits weer opengesteld

Print
Brecht -

De E19 richting Antwerpen zal ter hoogte van Loenhout kort voor de start van de ochtendspits weer worden opengesteld, na het zware ongeval met drie vrachtwagens van woensdagochtend. Daarbij kwam een 46-jarige Nederlander om het leven. Het ongeval en de daaropvolgende brand aan twee van de betrokken voertuigen heeft de weginfrastructuur in die mate beschadigd dat er onmiddellijk herstellingen nodig waren.

De werkzaamheden kpnden woensdag pas beginnen op het moment dat de hulpdiensten waren met het opruimen van alle brokstukken. Ruim 800 vierkante meter asfalt over de volledige breedte van de weg is er ernstig beschadigd geraakt. Dat asfalt moest eerst worden afgeschraapt om vervolgens een nieuwe laag aan te leggen. Eens de nieuwe laag enkele uren heeft kunnen drogen, kan de snelweg opnieuw worden opengesteld. Pas rond 17 uur kon er gestart worden met de reparatie van het wegdek.

Hajo Beeckman van het Vlaams verkeerscentrum meldt dat de snelweg vermoedelijk voor de ochtendspits open kan gaan.

Voorlopig zal het verkeer richting Antwerpen de E19 nog moeten verlaten in Loenhout, om daar de calamiteitenroute te volgen tot in Brecht. Het verkeer over langere afstand vanuit Breda of Rotterdam rijdt beter om via de A12 langs Bergen-op-Zoom. Er stond immers al sinds het ongeval tot laat in de avond een file tot voorbij de Nederlandse grens. 

 

 

Video’s BFM:

 

 

 

 

Video via lezer:

Nu in het nieuws