Charline Van Snick past voor Masters judo

Foto: BELGA

Charline Van Snick past voor Masters judo

Print

Charline Van Snick geeft forfait voor de Masters judo, die komende zaterdag en zondag in het Marokkaanse Rabat gehouden worden. Dat heeft de bronzen medaillewinnares van de Olympische Spelen van Londen dinsdagavond laten weten op Twitter. De 24-jarige Luikse past voor de Masters om zich volop op de Europese Spelen in Bakoe te kunnen focussen.

Elf dagen geleden had Van Snick tijdens de Grand Slam in Bakoe nog brons veroverd in de klasse tot 48 kg. Dankzij haar derde plek daar en haar negende plaats op de ranking was ze meteen ook zeker van een ticket voor de IJF World Judo Masters, waar per gewichtsklasse de zestien beste judoka’s van het jaar in actie mogen komen. De Grand Slam van Bakoe was voor Van Snick pas het tweede toernooi van het jaar. In februari won ze goud op de Grand Prix van Düsseldorf.

‘Gelet op het goede resultaat op de Grand Slam van Bakoe heb ik beslist om de Masters links te laten liggen’, aldus Van Snick op Twitter. ‘Ik wil me focussen op de Europese Spelen’, meldde ze. De allereerste editie van die Europese Spelen, die van 12 tot 28 juni in de Azerische hoofdstad gehouden worden, gelden voor de judoka’s ook als Europese kampioenschappen. Het EK judo was aanvankelijk geprogrammeerd van 9 tot 12 april in het Schotse Glasgow, maar door een dispuut tussen de EJU en de Britse judobond werd beslist een nieuwe organisator te zoeken.

Meer sportnieuws