De Gea beste speler van het jaar bij Manchester United, Andreas Pereira wint bij de U21

De Gea beste speler van het jaar bij Manchester United, Andreas Pereira wint bij de U21

Print

De Spaanse doelman David de Gea is dinsdagavond door de supporters voor het tweede jaar op rij verkozen tot beste speler van het seizoen bij Manchester United. ‘Hij heeft de meeste indruk op me gemaakt’, bekende trainer Louis van Gaal op een gala van de Engelse club.

De 24-jarige De Gea staat in de belangstelling van Real Madrid. Van Gaal liet zich niet uit over de toekomst van de keeper. Wel deed hij een belofte aan de fans van zijn ploeg. ‘We gaan komende zomer proberen de beste spelers naar Manchester te halen’, verklaarde hij. United verzekerde zich al van de komst van Memphis Depay van PSV. De aanvaller werd maandag medisch goedgekeurd.

Naast De Gea ging de trofee voor beste jongere (U21) van het seizoen naar de Braziliaanse Belg Andreas Pereira, die dit seizoen debuteerde in de hoofdmacht van de Red Devils. De 19-jarige Pereira is momenteel op stage met de Braziliaanse nationale ploeg onder 20 en kon zijn trofee zelf niet komen afhalen.

‘Ik denk gewoon dat hij hard moet blijven werken en zijn kans moet grijpen als die zich voordoet’, stelde ploegmaat en Rode Duivel Adnan Januzaj, die de trofee zelf in het seizoen 2012-2013 kreeg. ‘Andreas is een fantastische speler en heeft veel kwaliteiten.’

Nu in het nieuws