Smeulende sigarettenpeuk zet salontafel in lichterlaaie

Foto: gva

Smeulende sigarettenpeuk zet salontafel in lichterlaaie

Print
Essen - In de Kloosterstraat in Essen ontstond gisterochtend rond 7.45u brand in een appartement. Dankzij een alert buurmeisje kon erger worden voorkomen. De bewoonster kwam er met de schrik vanaf.

De  Kloosterstraat en de Stationsstraat in Essen komen de laatste weken vaak negatief in het nieuws. Onlangs publiceerde uw krant nog een verhaal van vrouwen die er worden lastig gevallen door rondhangende twintigers. Maandag kon u lezen over een gewelddadige overval op de nachtwinkel.

Gisteren brak er dus brand uit in een appartement in de Kloosterstraat. “Vermoedelijk gaat het om een tafelkleedje dat vuur heeft gevat door een smeulende sigaret”, zegt brandweercommandant Leo Buermans.

“De bewoonster lag televisie te kijken. De salontafel, en alles wat erop lag, werd door vlammen verteerd. Toen ze de brand opmerkte, schrok ze. Maar ze reageerde nog alert door het met water te blussen. De woonkamer werd desondanks onder een dikke laag roet en rook bedolven. De hond van de bewoonster, een Duitse scheper, koos daarop het hazenpad.”

Lees het hele artikel in uw krant van woensdag, editie Noord.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio