Schepen Rob Van de Velde: “Oppositie beneden alle peil”

Foto: WAS

Schepen Rob Van de Velde: “Oppositie beneden alle peil”

Print
Antwerpen / Antwerpen 2018 -

Schepen Van de Velde is de ‘politieke spelletjes’ van de oppositie beu. “Elk dossier wordt gepolitiseerd”, zegt de schepen. “De oppositie zet iedereen tegen elkaar op.”

Het beleid van schepen van Stadsontwikkeling Rob Van de Velde (N-VA) wordt geregeld zwaar op de korrel genomen door de Antwerpse oppositie. De druppel die de emmer deed overlopen is het Tivoli-project aan de Markgravelei. In het leegstaande pand daar zijn plannen voor een warenhuis Lidl en appartementen. Volgens het buurtcomité Tivoli2018 hypothekeert het project de leefbaarheid in de buurt.

Tijdens de raadscommissie van Van de Velde kwam het tot een aanvaring met Mie Branders (PVDA) en Joris Giebens (Groen). Beide oppositieleden verweten de schepen van geen oren te hebben naar de verzuchtingen van de buurt.

“Wat er zich in de commissie afspeelde, was buiten proportie en beneden alle peil”, zegt de schepen. “We hebben echt wel alles gedaan om zo veel mogelijk aan de bezwaren van de buurt tegemoet te komen. PVDA en Groen politiseren deze buurt. Daarbij worden flagrante onwaarheden verteld, zoals dat wij niet zouden luisteren naar de bewoners. Deze partijen zetten de Antwerpenaars tegen elkaar op..”

Mie Branders begrijpt de kritiek van de schepen niet. “Hij wil blijkbaar niet snappen hoe mensen denken over hun wijk en hoe ze die willen verbeteren.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Stad

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio