De brandweer van Grobbendonk was dinsdagavond urenlang in de weer om afgerukte dakpannen weer op zijn plaats te leggen en zeilen te spannen over zwaarder beschadigde daken.

“Het werd plots duister”, vertellen Peter en Sabine Van Hoorenbeke, die sinds twee maanden in een nieuw huis aan de Veldstraat wonen. “We dachten eerst ‘weer een bui’, maar dit was anders. Plots was er veel wind en lawaai. We zagen dan letterlijk onze eigen dakpannen wegvliegen, tot meer dan tien meter verder in de tuin van de buren. Langer dan twintig seconden heeft het niet geduurd.”

“We kregen op korte tijd een achttal oproepen binnen uit de driehoek Hoevepad, Leopoldstraat en Veldstraat”, weet kapitein Luc Leysen van brandweer Grobbendonk. '”Het was duidelijk waar de stormwind gepasseerd was. Meestal ging het om afgerukte dakpannen, maar we hebben ook een zeil moeten leggen op het dak van de stenen elektriciteitscabine in de Veldstraat. Een groter zeil was nodig aan de Leopoldstraat, waar de wind een aantal golfplaten van het dak van een loods had meegenomen.”

Lees meer in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen - editie Kempen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio