Wijnegem bouwt feestzalencomplex om tot avonturenpark en topsporthal

Foto: jaa

Wijnegem bouwt feestzalencomplex om tot avonturenpark en topsporthal

Print
Wijnegem - De gemeente is officieel eigenaar van de 15 hectare met daarop wat er nog rest van de voormalige feestzaal en tennisclub aan de Kasteellei. De akte van aankoop werd zopas verleden. Domein Richard De Leeuw wordt een combinatie van een avontuurlijke speeltuin met een topsporthal.

Er was al een akkoord over de overdracht, maar als gevolg van de brand was het domein nog in waarde verminderd en ging de gemeente opnieuw onderhandelen met de nazaten van Richard De Leeuw. Zopas leidde dat tot een prijsvermindering en het tekenen van de aankoopakte. De gemeente betaalt finaal 635.000 euro voor de gronden De Leeuw. Die naam blijft wel voortleven in Wijnegem want burgemeester Ivo Wynants (N-VA) wil zich aan zijn belofte houden om het complex te noemen naar oprichter Richard De Leeuw.

“We moeten nu eerst puinruimen”, vertelt schepen Paul Van Dael (N-VA). “Daar hangt een flink prijskaartje aan vast: 190.000 euro. Gelukkig kunnen we hiervoor rekenen op subsidies.” Voorts wil de gemeente haar investeringen beperken tot het aanleggen van een parking en openbare verlichting.  Een deel van het terrein willen we reserveren voor onze jeugdverenigingen.”

Voor de zone waar nu nog de overgroeide tennisterreinen liggen, zoekt de gemeente een partner en ze denkt die gevonden te hebben in de Antwerpse atletiekclub Brabo, die er een sportloods wil zetten, wanneer ze voldoende partners vindt om dit project financieel rond te krijgen.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Noord

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio