Specialisten reageren verbaasd op uitspraken De Wever over ‘opvolger Sharia4Belgium’

Leden van The Way of Life doken in 2014 al op in het Antwerpse straatbeeld. Foto: gva

Specialisten reageren verbaasd op uitspraken De Wever over ‘opvolger Sharia4Belgium’

Print

Is The Way of Life de gevreesde opvolger van terreurgroep Sharia4Belgium? Burgemeester Bart De Wever (N-VA) meent van wel. Terreurspecialisten reageren verbaasd.

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) zei gisteren in het VTM-journaal dat nieuwe Jihad-groepen in Antwerpen de methoden en praktijken van Sharia4Belgium overnemen. Dé opvolger van Belkacem en co. zou een organisatie zijn die zich The Way of Life noemt. “We houden hen scherp in de gaten”, zegt De Wever. Ook de Antwerpse politie heeft het over “verhoogde activiteiten” van religieuze fanatici.

Terrorisme-specialisten bij politie en justitie reageren verbaasd op de uitspraken, die De Wever deed in de marge van een congres over radicalisering. “The Way of Life is eigenlijk niet meer dan een Facebookgroep van sympathisanten en familieleden van Syriestrijders”, zo klinkt het. “Een jaar geleden hebben ze even van zich laten horen, maar Way of Life is ondertussen zelfs van Facebook verdwenen. Het is bizar dat De Wever deze kliek nu bombardeert tot opvolger van Sharia4Belgium.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen

Nu in het nieuws