Hond van juwelier jaagt overvallers weg

Print
Antwerpen 2018 -

Opnieuw hebben twee mannen geprobeerd een overval te plegen in de Vestingstraat. Een van hen werd opgepakt.

Een gewapende man stapte maandag een juwelierszaak in de Vestingstraat binnen. Hij bedreigde de uitbaatster met een pistool. Toen zag hij echter de hond van de vrouw, een stafford, achter de toonbank. De man bleek plots heel wat minder stoer en zette het op een lopen. Samen met zijn kompaan die op de uitkijk stond, vluchtte hij weg in de richting van de Pelikaanstraat. Twee medewerkers van de winkel achtervolgden het duo, ondertussen was de politie verwittigd.

Vanuit de controlekamer konden de camera-operatoren het vluchtende duo perfect volgen. Ze liepen langs de Pelikaanstraat naar het Koningin Astridplein en dan door de Van Wesenbekestraat naar het De Coninckplein. Een aangestuurde patrouille kon daar een van de twee verdachten oppakken. Het gaat om een 36-jarige man uit Herentals. Hij had zijn wapen weggegooid. Dat werd onder een wagen teruggevonden. De man, een oude bekende van politie en justitie, werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Zijn mededader is spoorloos.

Tweede overval in een week

Het is al de tweede overval in de Vestingstraat in een week. Vorige woensdag werden twee diamantairs overvallen. Een verdachte werd toen direct opgepakt, zijn kompaan en de gestolen diamant verdwenen.

De twee gevluchte kompanen, die volgens bronnen dicht bij het onderzoek niets met elkaar te maken hebben, worden opgespoord door de politie.

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio