De Antwerpse Fluisteraar moet Antwerpse Manneken Pis worden

Print

Op het dak prijkt nu al een beeld. Aan de voet van het gebouw komt De Antwerpse Fluisteraar. Foto: joris herregods

Antwerpen -

De Antwerpse fluisteraar. Een gedurfd kunstproject dat voor Antwerpen moet betekenen wat Manneken Pis voor Brussel is. Het wordt een monumentaal beeld tegenover het MAS waarnaartoe boodschappen kunnen worden gestuurd. Bedoeling is dat het een toeristische topattractie wordt voor de stad.

Het gedurfde idee rijpte bij projectontwikkelaar Rudi Stevens, die op de Sint-Aldegondiskaai op ’t Eilandje een appartementsgebouw beheert. De zijgevel van zijn gebouw is een kale, blinde muur en zo kwam hij op het idee om die met een kunstwerk op te fleuren.

Hij is een bewonderaar van de Kempense kunstenares Daisy Boman (66), die bekend is van haar kleine, witte Bo-mannetjes in klei. Kenmerkend aan die figuurtjes is een vlakke kubus als hoofd. Zij werd benaderd om van die Bo-beeldjes vijf grote beelden te maken. Vier daarvan zullen de gevel en het dak van het Condominiumgebouw sieren, maar het is het vijfde beeld dat voor furore zal zorgen. Dat levensgrote beeld zal De Antwerpse Fluisteraar heten.

Het wordt aan de voet van het Condominiumgebouw opgetrokken, zodat het vanop het hoogste terras van het MAS goed zal te zien zijn. Van daarboven zal men boodschappen naar de Fluisteraar kunnen sturen. Bedoeling is dat men dit via gsm ook van overal ter wereld zal kunnen. Met een code zal de boodschap dan kunnen beluisterd worden, via De Antwerpse Fluisteraar.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Stad

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio