© Frank Bahnmuller

© Frank Bahnmuller

1 / 2

Ruth Becquart in topcast Telenet-reeks: “Niet naakt gaan zou hypocriet zijn”

Telenet pakt meteen stevig uit voor zijn eerste eigen tv-serie. In 'Chaussée d’Amour' duiken onder meer Josse De Pauw, Dirk Roofthooft, Frank Focketyn, Viv Van Dingenen, Tiny Bertels en Ruth Becquart op. “Ja, ik ga naakt”, zegt Becquart. “Een reeks over hoertjes zonder blote borst, dat kan toch niet?”

jdr

Nu het Amerikaanse Netflix ook in Vlaanderen topseries aanbiedt die je in één ruk kunt bekijken, plaatst kabelmaatschappij Telenet daar prompt een eerste eigen Vlaamse reeks tegenover. Midden 2016 zal ze beschikbaar zijn voor Telenetklanten.

Chaussée d’Amour, genoemd naar de beruchte bordelensteenweg in Sint-Truiden, is een prestigeproject voor Telenet, en daar hoort een stevige ensemblecast bij. De hoofdrol gaat naar Tiny Bertels, bekend van Loslopend Wild en Salamander. Zij speelt burgervrouwtje Sylvia dat, wanneer haar rijke huwelijk spaak loopt, noodgedwongen in het bordeel gaat wonen dat ze van haar vader heeft geërfd.

Toch zal Chaussée d’Amour niet voor communicantjes zijn. “Dit gaat verder dan wat je pakweg op zondagavond op Eén kunt uitzenden”, aldus Ruth ‘Clan’ Becquart, die er nu al naar uitkijkt een van de hoertjes te spelen. “Ik ga er sexy bijlopen en ook wat bloot tonen. Het zou hypocriet zijn het verhaal van een bordeel te vertellen zonder ook maar één blote borst te laten zien.”

De opnames van Chaussée d’Amour starten op 1 juni. Er zal zo’n honderd dagen gedraaid worden. Of de reeks nadat ze op Telenet is aangeboden ook op een van de klassieke zenders, zoals Eén of VTM, te zien zal zijn, is nog niet duidelijk.

Lees meer in Gazet van Antwerpen

Nu in het nieuws