108-jarige woont nog alleen dankzij straffe koffie en 'de frut'

Print
Schilde - Isabelle Gysen werd gisteren 108. Daarmee is ze wellicht de oudste vrouw in de provincie Antwerpen en wat nog straffer is: de kranige dame uit Schilde woont nog altijd in haar eigen appartementje. Haar geheim? Elke dag twee kopjes straffe koffie drinken, elke ochtend Gazet Van Antwerpen doornemen en de goede zorgen en liefde van haar drie dochters, zeven kleinkinderen en dertien achterkleinkinderen.

“Isabelle stelt het wel en kan verbaal nog verrassend uit de hoek komen”, vertelt dochter Anny. “’One coffee a day, keeps the doctor away’, is één van haar klassiekers, al zijn het in haar geval twee kopjes. De laatste tijd komt ze haar rolstoel niet meer uit en wordt die zelfstandigheid moeilijker vol te houden, maar met de hulp van Familiehulp, de Gezinsbond, het Wit-Gele Kruis en andere thuishelpers lukt het nog. Mijn man en ik zijn natuurlijk de hele tijd stand-by. We hebben hier altijd een babyfoon aanstaan zodat we snel kunnen ingrijpen wanneer bobonne, zoals we haar allemaal noemen, iets roept of wanneer we iets verdacht horen. Kleindochter Isabel en haar echtgenoot Roeland, die in een andere vleugel van de verbouwde hoeve wonen, houden mee een oogje in het zeil en brengen met hun kinderen Sam (2,5 ) en Hannah (9) geregeld jong leven in het appartementje van bobonneke.”

In Schilde nam Isabelle de voorbije decennia niet meer deel aan het gemeenschapsleven. Maar natuurlijk is burgemeester Dirk Bauwens (N-VA) heel trots op ‘zijn’ oudste inwoonster en kwam hij de jarige gisteren feliciteren met onder meer een prachtige ruiker bloemen.  De familie maakt er ieder jaar dat ze bobonneke nog in hun midden mogen hebben, weer een groot feest van dat traditioneel gevierd wordt tijdens een weekendje weg.

Lees woensdag  het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen, editie Noord

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio