Zwembad atheneum blijft open

De koninklijke zwemclub De Ijsberen exploiteren inmiddels een deel van het openluchtzwembad in het Boomse park. Foto: JB

Zwembad atheneum blijft open

Print
Hemiksem / Schelle / Aartselaar / Rumst / Niel / Boom - Een samenwerkingsovereenkomst over een studie moet de toekomst van de zwembaden in de Rupelstreek bepalen. Voorjaar 2016 worden knopen doorgehakt. Het zwembad van het atheneum blijft alsnog open.

De problematiek is genoegzaam bekend. Heel wat zwembaden hebben een respectabele leeftijd en een zwembad vervangen kost onnoemelijk veel geld. Geld dat de gemeenten vandaag individueel niet meer kunnen ophoesten. De overdekte zwembaden in Hemiksem (Atletiekstraat) en Aartselaar in de Kleistraat zitten evenmin in goede papieren. Het zwembad van het atheneum van Boom, behorende tot de scholengroep Rivierenland, had eveneens de intentie om het zwembad te sluiten maar het blijft nu toch open. Er is een akkoord met de grootste gebruiker van het zwembad de Verenigde Willebroekse Zwemclub (VWZ). Die zou de exploitatie van het zwembad op zich nemen. Er is een belangrijke steun van de gemeente Boom en deels ook van de gemeente Niel. In het voorjaar 2016 moet de studie voldoende antwoorden bieden om knopen door te hakken.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio