atletiek

Boonen pakt goud op 5.000m

Print

Jolien Boonen zette op de Vlaamse kampioenschappen in Beveren vlot de 5.000m naar haar hand door uit te pakken met een sterke slotronde. De klok stopte op 17’49”63.

Samen met Karen Van Proeyen en Evy Pieters liep Jolien Boonen heel de race in de kopgroep. ‘Het was een nogal tactische wedstrijd’, blikt Boonen terug. ‘Ik wilde direct mee zijn en lag eerst even op kop. Maar omdat er veel wind stond, besloot ik om me even te laten uitzakken. Karen Van Proeyen heeft dan het commando overgenomen. Ze legde het tempo redelijk hoog, maar ik voelde me fris en in de laatste ronde heb ik mijn versnelling ingezet. Evy Pieters kon volgen tot op 200m van de finish, maar toen kon ik van haar weglopen’, vatte ze haar race samen.

Gezien de vrij slechte weersomstandigheden en het tactische koersverloop, klokte Boonen een vrij aardige tijd van 17’49”63. ‘De tijd is een persoonlijk record, maar aangezien er vrij tactisch gelopen werd, moet het nog een stukje sneller kunnen in een wedstrijd waarin van bij het begin doorgelopen wordt’, meent de loopster uit Kasterlee.

Het Vlaams kampioenschap was wellicht haar laatste optreden op de piste deze zomer. ‘Ik ga het wat rustiger aan doen. Misschien pik ik nog wel een jogging mee. Tegen het einde van de zomer wil ik opnieuw beginnen opbouwen om er in de winter te staan. De veldlopen zijn voor mij het belangrijkste en crossen doe ik ook het liefste’, aldus Boonen, die afgelopen winter vijf crossen (Boechout, Borsbeek, het PK in Duffel, Arendonk en Gierle) wist te winnen.

Meer sportnieuws