‘Kunnen niveau van eerste aan’

V. Zwijndrecht feest na de promotie. Foto: W&F

voetbal eindronde 2de provinciale Verbroedering zwijndrecht - Trainer Danny Van Leuven gelooft in sterkte van ploeg die promotie afdwong

‘Kunnen niveau van eerste aan’

Print

Het heeft enkele seizoenen geduurd, maar sinds zondag heeft Verbroedering Zwijndrecht zekerheid over de promotie naar eerste provinciale. Nadat er zondag nog stevig werd gefeest, was het maandag meteen tijd om aan volgend seizoen te denken.

Voor Zwijndrechttrainer Danny Van Leuven was de promotie, net als voor de hele club, een bekroning voor het harde werk dat de voorbije seizoenen werd geleverd.

‘De ontlading was erg groot, zeker omdat we na onze eerste wedstrijd van de eindronde tegen Retie al zo goed als uitgeschakeld leken. Maar We hebben die 0-2 nederlaag rechtgezet en dat heeft ons ongetwijfeld een boost gegeven’, zegt Van Leuven.

‘Ook op Brasschaat begonnen we niet goed aan de wedstrijd maar maakten we dat in de tweede helft goed. Afgelopen weekend zijn we bij momenten goed weggekomen, dat geef ik eerlijk toe. Toch kregen we voldoende kansen om de promotie te rechtvaardigen.’

Volgend seizoen begint V. Zwijndrecht aan het avontuur in eerste provinciale, maar dat schrikt Danny Van Leuven niet af.

‘Ik denk dat we het niveau van eerste provinciale aankunnen. We gaan proberen er een probleemloos seizoen van te maken. Niemand zal iets van ons verwachten. Ik ga er ook vanuit dat we tegen ploegen zullen uitkomen die willen voetballen. Dat moet in onze kaart spelen, want dan komen ook onze voetballende kwaliteiten beter tot uiting.’

Er komt zeker nog één speler de groep versterken en als er zich nog opportuniteiten voordoen, dan zal Zwijndrecht daar op ingaan. Maar Van Leuven wil ook de jongens die de promotie hebben gerealiseerd niet vergeten.

‘Ik wil deze spelersgroep zeker de kans geven, maar we hebben ons ook in de breedte versterkt met enkele jongens uit de beloften van Beerschot-Wilrijk, Cappellen en Sint-Niklaas. We hebben in elk geval een groep die sterk aan elkaar hangt en veel progressie kan maken. Als je bovendien ziet dat een aantal spelers dat met blessures kampte, de pijn verbeet, dan kan je daar als trainer alleen maar tevreden om zijn. En wat Luc Van Broeck deed, verdient zeker een vermelding. Hij verliet speciaal voor de club het communiefeest van zijn zoontje. Geweldig toch!?’

Zondagavond organiseert V. Zwijndrecht nog een feest om de promotie te vieren, maar daarna begint de voorbereiding naar het nieuwe seizoen. In die aanloopfase zal er trouwens een oefenwedstrijd tegen Beerschot-Wilrijk worden afgewerkt.

Meer sportnieuws