Tom Saintfiet gaat aan de slag als bondscoach van Togo

Foto: pol de wilde - corelio

Tom Saintfiet gaat aan de slag als bondscoach van Togo

Print

Tom Saintfiet is de nieuwe bondscoach van Togo. Hij ondertekende een contract voor twee jaar. Dat meldt de Togolese voetbalfederatie (FTF) dinsdag op haar website.

Togo, met Tottenham-spits Emmanuel Adebayor als sterspeler, zette in januari de voormalige coach Tchanilé Tchakala op straat. De in Mol geboren Saintfiet volgde hem tijdelijk op, maar is nu definitief aangesteld als bondscoach. Zijn eerste taak is om Togo in 2017 naar de Africa Cup of Nations in Gabon te loodsen. De FTF hoopt dat Saintfiet er ook in slaagt om ‘De Sperwers’ voor de tweede keer in hun geschiedenis naar het WK te leiden.

‘Het is belangrijk om samen een sterk team, gebaseerd op het lokale voetbal, te vormen’, zegt de kersverse bondscoach. ‘Daardoor kunnen we een groter aantal lokale spelers en medewerkers integreren in het eerste elftal.’

De 42-jarige Saintfiet is een voormalige scout van KV Mechelen en was eerder adviseur voor de Kazachse Voetbalbond. Als coach maakte hij voornamelijk naam in Afrika, waar hij Namibië (2008-2010), Zimbabwe (2010), Ethiopië (2011), Jemen (2012-2013) en Malawi (2013) trainde. Bij Nigeria was hij in 2012 technisch directeur. Vorig jaar was hij gedurende een korte periode aan de slag bij derdeklasser KV Turnhout en de Zuid-Afrikaanse eersteklasser Free State Stars.

MEER VOETBALNIEUWS