Fietsneuzen per fiets naar 2300 kilometer verderop gelegen Compostela

Foto: JB

Fietsneuzen per fiets naar 2300 kilometer verderop gelegen Compostela

Print
Boom - Zes fietsers van de Boomse fietsclub 'Fietsneuzen' vertrekken zaterdag 23 mei naar Santiago de Compostela. In maximaal 17 dagen willen ze de 2.300 kilometer overbruggen.

Voor de een een louter sportief feest, voor de andere mag het iets meer zijn en is de pelgrimstocht met de fiets ook wel wat om het christelijk gevoel aan te scherpen en te beleven. Marc Iserman, voorzitter van de fietsclub Fietsneuzen uit Boom reist zaterdag 23 mei in het gezelschap van vijf andere wielertoeristen af naar Santiago De Compostella. De eerste rit brengt hen van Boom naar Cambrai, zo'n 165 kilometer verderop. "In principe willen we de ruim 2300 kilometer afhaspelen op zestien dagen. Maar we hebben een reservedag ingebouwd. Je weet maar nooit. Pech en vooral het weer kan lelijk parten spelen. Hoe dan ook op 9 juni gaat het met het vliegtuig terug huiswaarts", legt Fietsneus-voorzitter Marc Iserman uit.

Elke fietser heeft ook een steentje bij op deze fiets-pelgrimstocht. "We houden de traditie in stand. Vroeger namen de pelgrims een stevige steen mee, die moest dienen voor de bouw van de kathedraal in Compostela. Al vele jaren is het de traditie dat pelgrims een kleinere steen meenemen en hem aan de 'Cruz de Ferro', het ijzeren kruis, achter laten. Symbolisch om zich te bevrijden van alle lasten en zorgen", Voor een van de fietscompanen is het meteen zijn afscheid van Europa. Na de pelgrimstocht vestigt hij zich in Vancouver in Canada. Zaterdagmorgen om 9 uur vertrekken de fietspelgrims, vanaf de Kerkshofstraat op tocht.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen – editie Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio