© LDN

© LDN

© LDN

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

1100 kinderen leggen fietsexamen af in verkeerstuin

Tot eind deze week organiseert de lokale politie Mechelen-Willebroek een fietsevenement in de Verkeerstuin in het Vrijbroekpark. Méér dan duizend kinderen uit Mechelse scholen tonen hun rijervaring tijdens een fietsexamen.

Leo De Nijn

Het is voor de zevende keer dat de lokale politie een fietsevenement voor alle scholen van het Mechelse basisonderwijs organiseert. Maar liefst 1110 kinderen nemen deel aan het project, dat twee grote groepen aanspreekt. “Dat klopt”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Het vijfde leejaar kan gedurende twee dagen kennis maken met een aantal facetten van het verkeer. Er is een presentatie rond zichtbaarheid in het verkeer, een fietsbehendigheidstest, een training in de verkeerstuin en zelfs een presentatie omtrent de ‘dode-hoek’ met een vrachtwagen. Als afsluiter is er een kennistest."

Fietsvlag als verrassing

Voor de zesdejaars wordt vanaf woensdag tot vrijdag de lat nog wat hoger gelegd. “Zij gaan hun ervaringen testen in een levensecht parcours waarin alle uitdagingen en valkuilen van het verkeer aan bod komen. De kinderen fietsen, vanuit de verkeerstuin op een traject door de binnenstad langs drukke en moeilijke wegen. Langs het parcours staan 17 observatoren, aangeleverd door de scholen, die de kinderen beoordelen én beveiligen”, legt Van de Sande uit. De jeugddienst van de stadheeft nog een leuke verrassing voor de deelnemende leerlingen in petto. Elk kind krijgt een fietsvlag cadeau om beter zichtbaar te zijn in het verkeer.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio