Viering 100 jaar Excelsior Vorst

Foto: Logo excelsior vorst

Viering 100 jaar Excelsior Vorst

Print
Laakdal - Op Pinkstermaandag 25 mei is het weer verzamelen geblazen op de terreinen van KFC Excelsior Vorst. Vanaf 13:30 tot 17 uur kan je mee genieten van een groots G-voetbaltornooi. Jongeren met een beperking uit 9 verschillende clubs nemen het tegen mekaar op.

Met dit tornooi wil de club het belang van “sport voor allen” in de verf zetten. Klemtoon ligt hierbij op het organiseren van veel voetbalvreugde voor deze kinderen en jongeren zonder dat het competitie-element primeert.

Wat is G-voetbal ? Het is te vergelijken met het valide voetbal, weliswaar met een aantal aanpassingen. Het speelveld is wat kleiner; het wordt met 7 spelers per ploeg gespeeld en de duur van de wedstrijden is korter. Dit alles opdat voetballers met een handicap op hun niveau kunnen voetballen.
Na dit evenement volgt om 17u de Galawedstrijd van ex-spelers van KFC Excelsior tegen ex-spelers van de andere Laakdalse clubs (Netezonen, Standaard Vorst en Veerle Sport). Het wordt ongetwijfeld een heerlijk gebeuren waarbij voetbalplezier en ontmoeting het hoofddoel zijn.
Iedereen van harte welkom op dit feestelijk gebeuren.
Afspraak : Terreinen De Vloed te Klein-Vorst vanaf 13:30 uur.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio